3 uundværlige små køkkengadgets

Man må aldrig gå ned på godt køkkenudstyr og gode kogebøger! Så her kommer en lille liste med tre uundværlige køkkengadgets, som kun vil gøre dine kokkerier endnu sjovere og mere velsmagende. Og der følger naturligvis et par spændende kogebogsforslag med!


1. Gasbrænderen

Dette ildsprudende værktøj skal altid stå fremme i dit køkken – Jeg bruger gasbrænderen til næsten alt! Der er naturligvis den helt oplagte opgave, hvor den skal bruges til at danne perfekt brændt karamel på toppen af din creme brulée – Verdens bedste dessert, og så snakker vi ikke mere om det!

Men brug også gasbrænderen, når du f.eks. skal tilberede grøntsager. Prøv at give dine letkogte hvide asparges, forårsløg, spidskål eller gulerødder en lille smule ild og oplev hvordan den let brændte smag virkelig kan skrue op for smagsoplevelsen – Ja tak! Skindet på din laksefilet, kulmule eller anden fisk kan også lynhurtigt og nemt trylles ekstra sprødt og yderst delikat!

(Hvis du ikke kan få ild nok til din mad, så køb denne fantastiske bog om bålmad!)

2. Udstikkere og anretterringe

Du behøves på ingen måde at være kommende deltager i ”Den store bagedyst” for at få glæde af disse simple metalringe. Jeg elsker dem især, når der skal leges med kreativ gourmet-anretning!

De fås i alle mulige størrelser, højder og forme – så det er kun din egen fantasi, som sætter begrænsningen.

Der er uden tvivl noget fedt og kokkeagtigt over at kunne servere en tallerken, hvor diverse Michelin-chefs ikke har meget at komme efter.

Jeg bruger dem f.eks. til alt fra oksetatar, ceviche, rodfrugt- og kartoffelmos og diverse salater – Og så kan de jo bare noget i forhold til at lave æstetisk smukke desserter!

Hvis du selv får lyst til at tage dine anretninger til nye højder, så kan det virkelig anbefales at få fat i denne skønne bog fra Annemette Voss.

3. Østerskniv

Østers kan uden tvivl skille vandene! For nogen er det en delikatesse og forbundet med ekstrem gastronomisk luksus. Og så er der dem, hvor selv ikke ti vilde heste kan få dem til at åbne munden og slubre løs af denne grålige snotklat fra havet!

Jeg er selv en glad østerselsker. Men jeg har samtidig fuld forståelse for, at østers kan være en smule grænseoverskridende at kaste sin kulinariske kærlighed på.

Men jeg har virkelig et håb om, at endnu flere danskere vil få en positiv smagsoplevelse med disse specielle havdyr.

Et sted at starte kunne være at begive sig ud i naturen – tag f.eks. et smut til Vadehavet eller Limfjorden, hvor man helt gratis kan hente løs af tusindvis af østers. Det eneste, du skal bruge, er et par gummistøvler, en spand og en østerskniv!

Du gør i øvrigt ikke kun dig selv, men også naturen en stor tjeneste – Især den store stillehavsøsters er nemlig invasiv og belaster de danske farvandes økosystemer. Så du skal bare spise løs!

Et andet super godt sted at starte dit østerseventyr er ved at dykke ned i denne geniale og mundvandsfremkaldende østerskogebog fra fire af landets bedste kokke.

Vis os meget gerne dit eget favorit-køkkenudstyr på Instagram – Tag os med @gourmetbøger og #favoritkøkken