Klar til jul?

“Det er sørme, det sandt, december…” – Eller det er i hvert fald meget tæt på… Er du klar?


Det er blevet den tid på året, hvor der skal klargøres til endnu en omgang julehygge – December er uden tvivl en rigtig travl måned for mange familier med juleindkøb, julefrokoster, pakkekalender til ungerne og det som kan føles som tung tidskrævende logistik.

Men julen er heldigvis også den tid på året, hvor der virkelig kan tilbringes stjernestunder sammen i køkkenet. Julen er som bekendt ikke kun hjerternes fest, men også mavernes fest!
Derfor kommer nu lidt ekstra inspiration til gourmethygge i december fra os.

For mig er et af højdepunkterne den årlige vaniljekransebagning med svigerfamilien – Det er temmelig ”old school”, I know – men jeg bliver bare aldrig træt af vaniljekranse!

Hvis du selv er ved at planlægge hyggelig julebagning og har lyst til andet end vaniljekranse, så kan det være en rigtig god idé at anskaffe dig denne skønne bog. Her finder du nemlig lækre julegodbiddere i alverdens afskygninger fra dygtige Mette Blomsterbergs hånd:


Blomsterbergs jul


Derudover skal der naturligvis gøres klar til årets gløgg og andre dejlige varme drikke. Venner og familie skal altid kunne bydes indenfor til en god omgang frostfjernende nydelse. Jeg elsker virkelig at gå og perfektionere min hjemmelavede julegløgg – Et lille gløgg-fif herfra er: Husk altid rigeligt af ekstra god mørk rom, sød portvin og så alverdens klassiske julekrydderier!

Der er masser af god juleinspiration at hente i denne juleklassiker fra Claus Meyer – også til gløggen, skål!


Meyers julemad (rev.udg.)


Og så er der øjeblikket, som vel nok giver flest familiekokke sommerfugle eller kravlenisser i maven. Julemiddagen skal naturligvis sidde lige i skabet.

Det er faktisk den første jul, hvor jeg selv skal stå for hele madlavningen juleaften – Jeg er spændt og glæder mig som et bette barn!

Selvom julen er traditionernes tid, er der, når man dykker ned i de enkeltes familiers måder at fejre på, faktisk ret stor forskel – Jeg sværger f.eks. til gås, mens andre ikke kan forstille sig en juleaften uden flæskesteg.

Nu da jeg selv skal være chefkokken i år, tænker jeg også, at der skal åbnes op for lidt ny inspiration. Jeg går bl.a. med planer om at udvide menuen med et ikke helt traditionelt grønt indslag.

Jeg har endnu ikke helt fundet frem til, hvad det skal være. Men jeg ved lige præcis, hvor jeg skal lede efter det perfekte nye tilbehør – Tag bare og kig i Thomas Erex fascinerende kogebog ”Vegansk Julemad”. Det kan meget vel være fremtidens jul, som præsenteres her.


Vegansk julemad


Glædelig december og masser af julehygge i køkkenet til jer alle!